2013. január 28., hétfő

ALMÁS MALACSÜLT

Hozzávalók:
  • 10 szelet bőrös malackaraj
  • 3 kk fokhagymakrém
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 6 ek almaecet
  • bors
  • szárított rozmaring
  • alma
Elkészítés:
  1. A malachúst jól megmossuk és a bőrét beszabdaljuk.
  2. Megcsináljuk a pácot. A fokhagymakrémet, szójaszószt, almaecetet, sót, borsot összekeverjük egy nagy tálban.
  3. Majd ebbe a páclébe beletesszük a malachúst, átforgatjuk benne, hogy mindegyik be legyen kenődve, majd fóliával letakarjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap egy tepsit olajjal kikenünk, majd a húsokat szép sorjában beletesszük. Megszórjuk szárított rozmaringal és fóliával lefedjük. 50 percet pároljuk, puhítjuk.
  5. Közben az almákat jól megmossuk, kiszedjük a magját és szeletekre vágjuk.
  6. Ha letelt az 50 perc, akkor kiszedjük a tepsit, leszedjük a fóliát és rárakosgatjuk az almaszeleteket. Kb. 15 percigvisszahelyezzük még a sütőbe, hogy jól megpiruljon. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése