2013. január 28., hétfő

BACONÖS KIJEVI CSIRKEMELL RÁNTVA

Hozzávalók:
  • 4 fél csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • bors
  • 15 dkg vaj
  • 1 mk citromlé
  • 1 mk tárkony
  • 1 mk mustár
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj
Elkészítés:
  1. Fogjuk a csirkemelleket és jól megmossuk, majd középen kettévágjuk, és ismét jól megmossuk. Kiklopfoljuk őket. (Ha nejlonzacskót vagy fóliát  teszünk rá, és úgy klopfoljuk, nagyobb tisztaság marad!))))))
  2. Besózzuk a húst.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a vajat összekeverjük a citromlével, sóval, tárkonnyal, mustárral és borssal.
  4. Fogunk egy csirkemellet és ráteszünk bacon szalonnát, majd megkenjük a fűszeres vajjal. Feltekerjük, majd bepanírozzuk. Ha kész, akkor 15 percre betesszük a hűtőbe (a vaj így megdermed egy kicsit).
  5. Majd forró olajban kisütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése