2013. január 31., csütörtök

CSOKIS-LEKVÁROS KENYÉRSÜTI

Hozzávalók:
  • 70 dkg szikkadt kenyér
  • 40 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 l tej
  • 3 ek kakaópor
  • 2 kk fahéj
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 cs csokoládé puding
  • baracklekvár
  • színes tortadísz
Elkészítés:
  1. A kenyeret apró kis darabokra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba.
  2. A tejet meglangyítjuk, és közben hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot,  a fahéjat és a reszelt citromhéjat, ezeket jól elkevergetjük benne.
  3. Majd ráöntjük a kenyérre, és hozzáadjuk még a tojást meg a lisztet. Jól összegyúrjuk.
  4. Fogunk egy sütőformát (őzgerinc), kivajazzuk és kilisztezzük.
  5. Beletesszük a masszát, jól lenyomogatjuk, majd megsütjük.  Nem baj, ha a belseje nem egészen sül meg, mert akkor nem szárad ki.
  6. Megfőzzük a csokipudingot.
  7. Ha kész a süti, akkor három részre vágjuk, és megkenjük lekvárral, majd a legtetejét és az oldalát is, és erre tesszük a csokipudingot.
  8. Majd megszórjuk a tortadísszel, és betesszük a hűtőbe hűlni. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése