2013. január 29., kedd

EPRES-CSOKIS TORTA

Hozzávalók:

Piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer):
  • 40 dkg vaj
  • 40 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 8 db tojás
  • 1,5 csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
Epres krémhez:
  • 1 konzerv eper
  • 0,5 l hulala
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk vanília aroma
  • 2 cs zselatinfix
  • 20 dkg cukor
Csokoládés krémhez:
  • 0,5 l hulala
  • 4 ek kakaópor
  • 2 ek vaj
  • 1 tábla csokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 2 zselatinfix
Díszítéshez:
  • 20 dkg eper
  • csokidrazsé
  • színes tortadara
  • cukorgyöngy
  • cukorszívecskék
  • hercegnős ostyalap
  • gyertyák
  • marcipán tábla
Elkészítés:
  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
  3. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Egy kerek sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd kb. 40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
  5. Majd a második piskótát is ugyanígy elkészítjük, csak azt egy kocka alakú sütőformában sütjük meg.
  6. Elkészítjük a krémeket.
  7. Epres: a tejszínt kemény habbá felverjük, majd az előzőleg összeturmixolt konzerv epret és annak levét is beleöntjük. Jól összekeverjük.
  8. Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, az aromát és a cukrot, és jól kikeverjük az egészet.
  9. Majd legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és szétdolgozzuk benne.
  10. A kerek alakú piskótát rárakjuk a kocka piskótára, és ha túl nagy rá, akkor a széléből körbevágjuk.
  11. A kerek piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük mindegyik lapot a krémmel, majd a tetejét is.
  12. Megcsináljuk a csokikrémet: A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kakaóport hozzáadjuk, és eldolgozzuk benne.
  13. A csokit a vajjal felolvasztjuk , majd beleöntjük ezt is a tejszínhabba, meg a cukrot is, és ismét kikavarjuk.
  14. Legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és kikeverjük vele.
  15. A kocka alakú piskótát is 3 részre vágjuk, mindegyik részt megkenjük a csokiskrémmel és a tetejét is.
  16. Külön-külön a hűtőbe tesszük kb. 3 órát.
  17. Amikor kivesszük, akkor egybe rakjuk az egészet, majd ráhelyezzük az ostyát, és feldíszítjük ízlés szerint az eperrel és a cukorkákkal, gyertyával és táblával. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése