2013. január 28., hétfő

KOLBÁSZOS BURGONYAFÁNK

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 szál kolbász
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • napraforgó olaj
Elkészítés:
  1. A krumplit megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűl, akkor hozzáadjuk a szerecsendiót, tojást, lisztet és összegyúrjuk.
  2. A kolbászt karikákra felvágjuk.
  3. A krumpliból gombócot formálunk, majd a közepébe lyukat nyomunk, és beleteszünk egy kolbászkarikát. Majd összeformázzuk megint. Ha mind elfogyott, jöhet a sütés.
  4. Forró olajban szép barnára sütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése