2013. január 30., szerda

MASCARPONÉS-TÚRÓS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Ha kész, akkor kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A tojást felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a mascarponet, szintén jól kikeverjük.
  7. Majd utolsó lépésként a túrót adjuk hozzá, és azzal is jól elkeverjük.
  8. A piskótát kéttévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd a tetejét megkenjük a másik felével.
  9. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd szép lassan megkenjük a piskóta tetejét vele, és dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése