2013. január 28., hétfő

PARADICSOMOS-FOKHAGYMÁS SÜLT KARAJ

Hozzávalók:
  • 5 szelet karaj
  • 5 paradicsom
  • 10 fokhagymagerezd
  • fokhagymás pecsenye fűszerkeverék (kotányi)
  • napraforgó olaj
Elkészítés:
  1. A karajt megmossuk és a széleit bevagdossuk, illetve a közepébe két lyukat vágunk. Majd besózzuk.
  2. A fokhagymákat megpucoljuk és megmossuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd hármat belőle félreteszünk. 2 paradicsomot kettévágunk és kiszedjük egy tálba a levét, majd hozzáöntünk a fűszerkeverékből és összekeverjük.
  4. Ebbe beletesszük a húsokat és jól szétkenjük rajtuk.
  5. Egy tepsibe aljára olajat teszünk, de nem kell sok. Fogjuk a hússzeleteket, és mindegyik lyukba, amit csináltunk, belerakunk 1-1 fokhagymát, majd belehelyezzük a tepsibe. A maradék paradicsomokat karikákra vágjuk, és az oldalainál elhelyezzük.
  6. Fóliával letakarva puhítjuk 30 percig, majd levéve a fóliát 15 percig sütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése