2013. január 29., kedd

SPENÓT

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
  • 3 ek liszt
  • 1 cs fagyasztott spenót (ha van friss, az még jobb)
  • 5 dl tej
  • bors
Elkészítés:
  1. A lisztből és olajból rántást keverünk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
  3. Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
  4. Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
  5. Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése