2013. január 30., szerda

SÜLT HAGYMÁS RAKOTT KRUMPLI (GLUTÉNMENTES)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 12 db tojás 
  • 2 szál kolbász
  • 4 fej nagy vöröshagyma
  • 2 nagy pohár tejföl
  • olaj
Elkészítés:
  1. A krumplit megfőzzük, majd ha megfőtt és kihűlt, leszedjük a héját, és felkarikázzuk.
  2. 10 tojást megfőzünk, majd ha megfőtt, ennek is leszedjük a héját, és tojásszeletelővel felkarikázzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  4. A kolbászt is felkarikázzuk.
  5. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd megsütjük benne a kolbászt és a hagymát.
  6. Ha ezekkel megvagyunk, akkor fogunk egy tepsit, ici-pici olajjal kikenjük az alát.
  7. Lerakunk egy sor krumplit, óvatosan megsózzuk, majd tojást és rá a kolbászos hagymát, majd megint krumpli, ismét sózzuk, majd tojás és a kolbászos hagyma.
  8. A tejfölt a maradék két tojással kikeverjük, majd leöntjük vele a tetejét.
  9. Addig sütjük, amíg szép barnás színe nem lesz. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése