2013. január 26., szombat

ZSERBÓGOLYÓK

Hozzávalók:

Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
Töltelék:
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg étcsoki
  • 3 ek sárgabarack-lekvár
  • 2 ek cukor
Díszítés:
  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • cukorgyöngy
Elkészítés:
  1. Először elkészítjük a tésztát. A lisztet, a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot és a vajat egy tálban alapossan összegyúrjuk.
  2. Majd elkészítjük  a tölteléket. Az aszalt sárgabarackot nagyon kis darabokra összevágjuk, majd egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a diót, a lekvárt, a cukrot. Majd a csokit lereszeljük, és azt is hozzáadjuk, majd jól elkeverjük az egészet.
  3. A tésztát kilisztezett gyúródeszkára tesszük, majd jól kinyújtjuk, és kockákat vágunk belőle.
  4. A kockák közepére egy jó kávéskanálnyit teszünk a töltelékből, majd a négy szélét ráhajtjuk, és golyót formálunk belőle, egészen addig, amíg el nem fogy.
  5. Majd ráhelyezzük egy tepsire, amelybe sütőpapírt tettünk. Megsütjük.
  6. Megcsináljuk a mázhoz valót. A csokit a vajjal összeolvasztjuk.
  7. Ha megsültek a golyók, hagyjuk meghűlni, majd az egyik oldalát belemártjuk a csokiba.
  8. Tálcára helyezzük őket és cukorgyöngyel megszórjuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése