2013. február 3., vasárnap

BARACKMISU

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 8 adag feketekávé
  • 1 konzerv őszibarack
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 15 ek cukor
  • ízlés szerint kakaópor
Elkészítés:
  1. A kávét lefőzzük, majd a konzerv levének felét és a vaníliás cukrot beletesszük, összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, majd beletesszük a mascarponét, és azzal is eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejszínt is és egybe tesszük, így is keverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát és a maradék konzerv levet, és alaposan kikeverjük.
  4. Egy nagy tál aljára a kávéba mártogatott babapiskótát lerakjuk, majd ráteszünk a krémből, és az előzőleg apróra darabolt barackból, majd újból babapiskóta és a krém, majd barack, egészen addig, amíg el nem fogy.
  5. A tetejét megszórjuk kakaóporral és pár szem barackkal. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése