2013. február 11., hétfő

CSOKIS MEGGYES PISKÓTA

Hozzávalók:

15 dkg vaj
25 dkg cukor
1 kk citromlé
5 tojás
1 dl tej
1 nagy pohár tejföl
50 dkg liszt
1cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk szódabikarbóna
2 ek kakaópor
30 dkg meggy / vagy 1 üveg meggybefőtt
1 cs csokoládés pudingpor
3 dl tej
6 ek cukor

Elkészítés:
A vajat alaposan kikeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral.
Majd a citromleves hozzá adom és avval is, majd egyenként a tojásokat és alapossan kikeverjük.
Majd apránként bele tesszük a lisztel elkevert sütőport, majd a tejet és tejfölt és így is kikeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a kétharmad tésztát bele öntjük,majd a kakaósnak a felét bele kanalazgatjuk , bele szórjuk a megmosott,kimagozott meggyet (a levét félre tesszük), majd a maradék kakaós tésztát rácsurgatjuk és villával elhúzkodjuk.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Majd ha kész, akkor amíg hül megcsináljuk a pudingot hozzá.
A pudingot a maradék meggylében (nekem kb 2 dl lett) és a tejben megfőzzük, így adja ki a 0,5 l.
Majd a kihűlt piskóta tetejére kenjük,és hagyjuk hogy kihűljön és utána lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése