2013. február 2., szombat

EPRES-CSOKIS-VANÍLIÁS TORTA (szénhidrát csökkentett)

Hozzávalók:
Piskótához:
Krémekhez:
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs epres pudingpor
  • 2 l tej
  • 6 ek xilit /édesítőszer
Tetejére:
  • 0,5 l cukormentes tejszín
  • 2 ek xilit/édesítőszer
  • 40 dkg eper
Elkészítés:
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet kanalanként, és alaposan eldolgozzuk.
  3. Majd óvatossan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és avval is elkavarjuk óvatosan.
  4. A masszát kettészedjük, és az egyikbe beletesszük a kakaóport, és másikba a vanília aromát, és kikeverjük velük.
  5. Előmelegített sütőben kisütjük a 2 piskótalapot (kb. 20 perc/ darab).
  6. Ha meghűltek, akkor kettévágjuk mindegyiket.
  7. Elkészítjük a pudingokat.
  8. Az epret megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.
  9. Használjunk az oldalán lecsattolható sütőformát lehetőleg. Alulra betesszük az egyik kakaós lapot, majd a forma szélét visszacsatoljuk.
  10. Erre rászórunk eperdarabokat, majd az epres puding egyik fele jön, aztán vaníliás lap, eperdarabok és csokis puding, majd kakaós lap, eperdarabok és eperpuding, majd vaníliás lap, eperdarabok és vaníliás puding. Ezt berakjuk a hűtőbe, míg meg nem dermed a puding.
  11. A habot felverjük a xilittel és eperdarabokkal jó keményre.
  12. Ha megdermedt a piskótában a puding (jó 3-4 óra, mert egy kicsit szívja is magába a piskóta), akkor körbekenjük a felvert epres habbal, és díszítjük eperdarabokkal és a habbal. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése