2013. február 8., péntek

FORDÍTOTT VANÍLIÁS-KIWIS TORTA

Hozzávalók:

20 dkg vaj vagy margarin
•15 dkg porcukor
•2 cs vaníliás cukor
•20 db kiwi
•20 dkg babapiskóta
•5 db tojás
•25 dkg cukor
•1 dl napraforgó olaj
•1 dl víz
•25 dkg liszt
•1 cs sütőpor
2 cs vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg csokoládé
ízlés szerint cukor
1 ek vaj

Elkészítés:
1.Egy tepsit kibélelünk alufóliával, majd belenyomkodjuk a margarint, majd annak a tetejére rakosgatjuk a felkarikázott kiwit.
2.A babapiskótát összetördeljük nagyon nagyon pici morzsás darabokra, majd a porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és összekeverjük. Ezt rászórjuk a kiwire.
3.A tojásfehérjét felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjehabot. Összeforgatjuk őket óvatossan.
4.Majd hozzáadjuk az olajat és a vízet, összekeverjük, majd beleöntjük a lisztet és a sütőport, és úgy is összekeverjük.
5.A tésztát ráöntjük a kiwire, megsütjük.
Majd ha kész és kihűlt, akkor egy tálcára borítjuk , leszedjük a formát és a fóliát.
A pudingot a 8 dl tejben megfőzzük, majd a kihűlt tortáta tesszük. (azt is lehet, hogy a formába vissza tesszük és akkor nem folyik le a puding nagyon!)
Ezt hagyjuk megdermedni,majd a csokoládét a vajjal felolvasszuk és lassna rákanalazzuk,hogy a széleire ne menjen.
Majd betesszük a hütöbe , hogy jól össze álljon.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése