2013. február 3., vasárnap

GESZTENYÉS-TÚRÓS-PUDINGOS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
A krémhez:
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és megsütjük (tűpróba!).
  4. Elkészítjük a krémeket! A túrót a cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk, és lassan hozzáadjuk a gesztenyemasszát darabokban. A pudingot megfőzzük. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük az alsó részt a gesztenyés-túrós krémmel, az egészet rákenjük, majd erre rákenjük a puding felét. Kb. 5 percig hagyjuk, hogy egy kicsit szilárduljon a puding, majd rátesszük a piskóta tetejét. Azt megkenjük a puding másik felével, majd a tejszínhabot elosztjuk rajta.
  6. Megszórjuk a tetejét színes cukordarával, és betesszük a hűtőbe, míg jól le nem hűl. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése