2013. február 2., szombat

MEGGYES-TÚRÓS TORTA ( szénhidrát csökkentett)

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 6 db tojás
  • 6 ek szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek xilit
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk fahéj
Krém:
Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel jól kikeverjük.
  2. A kikevert sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alapossan eldolgozzuk, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét, és óvatosan eldolgozzuk benne.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport és a fahéjat , kikeverjük, majd megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A vaníliapudingokat megfőzzük.
  5. A túrót kb. 2 dl tejszínnel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pudinghoz, kikeverjük vele.
  6. Kb. 15 dkg meggyet összeturmixulonk 2 ek xilittel, és ezt is beletesszük a pudingba, alapossan összekeverjük.
  7. A tejszínhabot felverjük 1 ek xilittel és a meggynek a levével. Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk.
  8. A maradék meggy egyik felével megszórjuk, majd ráöntjük a pudingos-túrós krém egyik felét, ráhelyezzük a piskóta másik felét, jöhet a maradék meggy, majd a maradék krém, és a végén rákenjük a felvert tejszínhabot. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése