2013. február 2., szombat

RAKOTT TÉSZTA ZÖLDSÉGES-SAJTOSAN (szénhidrát csökkentett)

Hozzávalók:

  • 1 cs alacsony szénhidrát tartalmú penne tészta (250 g) - update
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej karfiol
  • 2 fej hagyma
  • 1 ü zöldbab
  • olaj
  • 1 nagy pohár kefír
  • 10 dkg reszelt sajt
  • metélőhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • Elkészítés:
  • A penne tésztát kifőzzük.
  • A kelkáposztát és a karfiolt megfőzzük.
  • A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadunk sót, borsot és pirospaprikát.
  • Jól összekeverjük, majd ráöntjük a leszűrt zöldbabot.
  • Összepirítjuk őket, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. 4-5 percig együtt sütjük.
  • Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a zöldbabos tésztát letesszük alulra. Erre rátesszük a karfiolt, majd a káposztaleveleket elosztjuk rajta.
  • A kefírt kikeverjük a sajttal és a metélőhagymával, és leöntjük vele a tetejét. Megsütjük, míg szép színe nem lesz. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése