2013. február 3., vasárnap

TEJSZÍNES-CSOKOLÁDÉ TORTA

Hozzávalók:

Piskótához:
Krémhez:
  • 0,5 l tej
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 10 ek cukor
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 2 ek vaj
  • 0,5 l hulala édes tejszín
  • 3 cs zselatinfix
Külső krémhez:
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport, majd kikeverjük. Majd a fehérjét beletesszük, óvatosan beleforgatjuk, keverjük.
  2. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza felét, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd ha kész, akkor a massza másik felét is (tűpróba).
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük, a csokit 2 ek vajjal feololvasztjuk.
  4. A pudingba beleöntjük a megolvasztott csokit, jól kikeverjük, majd a felvert tejszínhabba belekanalazzuk a pudingot úgy, hogy közben keverjük. Majd beleöntjük a zselatinfixet, és azt is eldolgozzuk benne.
  5. Ha kihűlt a piskóta, mind a kettőt kettévágjuk, majd rétegenként megkenjük kellőképpen a krémmel (a legjobb, ha csatos oldalú formában sütjük, és abba rakosgatjuk, mert így a krém nem tud kifolyni).
  6. Ha ez megvan, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
  7. Másnap a tejszínt kemény habbá felverjük. Kettéválasztjuk, majd az egyikbe kék, a másikba piros ételfestéket teszünk és avval is jól elkeverjük. Fogjuk a tortát és egyik felét az egyikkel, a másik felét a másikkal kenjük meg, illetve körbe. Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, cukorgyöngyökkel, marcipánfigurákkal. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése