2013. február 3., vasárnap

VANÍLIÁS SZELET (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
  • 2 cs vaníliapuding
  • 0,5 l tej
  • 2 dl mascarpone
  • 2 tojás
  • ízlés szerint nyírédes
Elkészítés:
  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd összedolgozzuk és hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Szépen összeforgatjuk, összedolgozzuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, hozzáadjuk a mascarponét, majd a tojásokat kettéválasztva először a sárgáját, majd kemény habbá verjük a fehérjét, és azt is hozzákeverjük.
  5. A meghűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét is megkenjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése