2013. április 22., hétfő

EPERHABOS PISKÓTA ROLÁD

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
2 ek nyírédes
1 cs eper pudingpor
piros ételfesték

Töltelék
2 dl tejszín
kb 6-8 szem eper
25 dkg mascarpone
nyírédes ízlés szerint

A piskótát elkészítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig az édesítővel alaposan kikeverjük, majd egymásba forgatjuk!
Majd hozzá adjuk a pudingport és az ételfestéket,alaposan kidolgozzuk,majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg még forró gyorsan feltekerjük.
A tejszínt jó kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk az édesítőt és mascarponét és avval is jól kikeverjük, majd az epret megmossuk, kicsi darabokra vágjuk és bele keverjük azt is.
Majd ha a piskóta kihűlt, leszedjük róla a papírt , megkenjük a habbal , feltekerjük és betesszük a hűtőbe 3-4 órát, hogy jól lehűljön.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése