2013. április 25., csütörtök

KÓKUSZTEKERCS (GLUTÉNMENTES)

Hozzávalók:
25 dkg darált dió
25 dkg szezámmagpehely
15 dkg nyírfacukor (porrá darálva)
1 ek kakaó
1 dl kávé
rumaroma
2 ek kókuszreszelék
pici tej
Töltelék:
20 dkg vaj
20 dkg nyírfacukor (porrá darálva)
10 dkg kókuszreszelék
kék ételfesték
piros ételfesték
Tetejére:
kókuszreszelék

Elkészítés:
Az össze hozzávalót alaposan össze gyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe. (ha esetleg száraznak találjuk, akkor egy kis tejjel lehet még segíteni! )
A töltelékhez a vajat, kókuszreszeléket és édesítőt jól kikeverjük.
Majd ketté szedjük, és az egyikbe piros a másikba kék ételfestéket teszünk.
A masszát kivesszük a hűtőből, addig a tölteléket betesszük.
A masszát egy nyújtódeszkán fólia közözz kinyújtjuk, majd kiszedjük a tölteléket a hűtőből és felváltva csíkokba bele tesszük.
Majd a fólia segítségével feltekerjük.
Betesszük a hűtőbe lehűlni, majd ha kivesszük , leszedjük róla a fóliát és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése