2013. május 10., péntek

KARAMELLÁS DOBOSTORTA


Hozzávalók:
Piskóta:
  • 4 db tojás (ha kicsi a tojás, akkor lehet 5 db)
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
Krém:
  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg vajkaramella
Máz:
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 csepp ecet
Díszítés:
színes tortadara

Elkészítés:
  1. A piskóta tésztát a szokásos módon elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárga masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd a fehérjét óvatosan hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírra körülrajzoljuk a sütőformánkat 4-szer. Előmelegítjük a sütőt, majd a sütőpapírokra elosztjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral összedolgozzuk, a csokit és karamellt vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sárga masszát, összedolgozzuk, hagyjuk, hogy sűrűsödjön.
  4. Majd ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
  5. Majd fogjuk a lapokat, és megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, kivéve egy darabot nem, ez lesz a teteje.
  6. Majd az oldalát is bekenjük vele, vagy csak szimplán olvasztott csokival. És színes tortadarát teszünk rá.
  7. Elkészítjük a mázat. A cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az ecetet, alaposan összedolgozzuk, vigyázzunk, mert sprickolni fog a tűzön, kisgyerek, ha lehet, ne legyen a közelben, nehogy baj legyen. Majd hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy szépen elolvadjon, és közben folyamatosan keverjük.
  8. Ha ez megvan, akkor gyorsan rátesszük az előzőleg feldarabolt piskótára amit megszórtunk már tortadarával , hamar szilárdul, sietni kell. Majd hagyjuk rajta egy picit megkötni.
  9. Ha kihűlt akkor tetszés szerint lehet díszíteni vele. Esetlegesen a megmaradt cukrot újra melegíteni és rácsurgatni a tetejére.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése