2013. május 23., csütörtök

MONA HÁZI ALMALEKIJE


Hozzávalók:
3 kg alma
1 cs fahéjas cukor (Norbi)
ízlés szerint édesítő (nekem 45 db süssina tabletta)
2 cs Haas quittin 3:1 lekvár készítéshez (gluténmentes)

Elkészítés:
Az almát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük.
Majd egy nagy lábasba tesszük, össze keverjük a quittin - el, hozzá adunk kb. 1 liter vizet.
Majd feltesszük főni, és amikor felforrt, akkor botmixerrel "átmegyünk" rajta, és hozzá adjuk az édesítőt, majd vissza tesszük a tűzre , takaréklángra.
Majd addig főzzük amíg a víz el nem párolog és sűrűsödik.
Majd ha kész, akkor üvegekbe tesszük és pokrócba csomagoljuk az üvegeket.
Hagyjuk dunctolódni! (nagymamám receptje után szabadon)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése