2013. május 8., szerda

TEJSZÍNES ALMALEVES

Hozzávalók:
5 db alma
2,5 ek nyírédes
8 dl víz
4 dl tej
2 dl cukrozatlan tejszín
1 cs vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj

Elkészítés:
Az almát megmossuk,meghámozzuk és apró darabokra vágjuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és felöntjük a vízzel és tejjel, majd puhára főzzük az almát benne.
Majd ha megfőtt akkor botmixerrel elpépesítjük.
Majd vissza tesszük a tűzre, egy tálba kiszedünk belőle és a pudingport és a tejszínt elkeverjük benne, majd vissza öntjük a lábasba , folyamatosan keverjük, hozzá adjuk a reszelt citromhéjat  és kb 10 percig főzzük még.
Majd hagyjuk lehűlni és tálalható is.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése