2013. június 28., péntek

KAKAÓS - HABOS KRÉMES (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
70 gr cukrozatlan kakaópor
40 gr nyírédes
1 cs sütőpor
50 gr kölesliszt

almalekvár ( nálam a saját cukormentes volt)

Krém:
2 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
4 dl tej - laktózmentes vagy kókusz
4 dl víz
3 ek nyírédes
15 dkg vaj - laktózmntes
2 ek tejföl - laktózmentes
Tetejére:
3 dl tejszín laktózmentes
2 ek nyírédes
50 gr reszelt házi csoki

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához hozzá adjuk az édesítőt és habosra keverjük.
A sárga masszához hozzá adjuk a lisztet, kakaóport és sütőport és alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzá adjuk a fehér habhoz.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. (Ha lehet akkor le csattolhatósba - 27x27 cm - es volt az enyém)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel és vízzel és édesítővel.
Majd hozzá keverjük a vajat, hagyjuk hogy szétolvadjon benne, majd a tejföllel kikeverjük.
Majd ha meghűlt a piskóta, akkor leszedjük a sütőpapírt róla és vissza tesszük a formába.
Megkenjük almalekvárral.
Rátesszük a krémet, hagyjuk kb. 10 percet, hogy valamennyire megdermedjen.
Majd a tejszínt alaposan felverjük, jó kemény habra az édesítővel együtt.
Majd a krém tetejére tesszük, végül megszórjuk a reszelt csokival.
Betesszük a  hűtőbe pár órára , hogy jól össze álljon.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése