2013. június 4., kedd

SAJTOS POGÁCSA, SZEZÁMMAGOS KOCKA, LENMAGOS RÚD


Hozzávalók:
30 dkg diabester liszt - szénhidrát csökkentett
15 dkg zabpehely (Lidl-kék tasakos-apró szemű)
15 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
3 dl tejföl
1 dl tej

pici cukor
2 db tojás
20 dkg reszelt sajt
lenmag
szezámmag
+ tojás a kenéshez

Elkészítés:
Egy nagy tálba bele tesszük a lisztet, zabpelyhet, majd a közepébe lukat csinálunk, abba bele tesszük a pici cukrot, élesztőt elmorzsolva, majd a tejet meglangyosítva ráöntjük.
Letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. fél órát.
Majd utána hozzá adjuk a vajat, sót,tejfölt , tojást és alaposan kidolgozzuk.
Majd hagyjuk langyos helyen pihenni 2-3 órát.
Majd nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk, majd a reszelt sajt negyedét rászórjuk, össze hajtjuk , majd a sodrófával megint nyújtjuk, majd megszórjuk megint sajttal, össze hajtjuk 3 szor, majd hagyjuk pihenni egy fél órát.
Majd fogjuk és átgyúrjuk és 3 részre szedjük, majd kinyújtjuk őket külön külön, ahogy a formákat csináljuk.
A pogácsánál üvegpohár segítségével kiszaggatjuk, a kockát és a rudat késsel kivágjuk
A tetejét megkenjük mindegyiknek tojással,ha akarjuk meg is sózzuk és rátesszük külön-külön a dolgokat (sajt,lenmag,szezámmag).
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. ( a 2. és 3. sütés már kevesebb idő).
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése