2013. július 19., péntek

SZÍV ALAKÚ CHARLOTTE TORTA - SÁRGABARACKOS TEJSZÍNES TÚRÓKRÉMMEL


Hozzávalók:
14 db tojás
14 ek cukor
14 ek liszt
2,5 cs sütőpor

Krém:
0,7 dl hulala rózsaszín dobozos tejszín
2 cs vaníliás cukor
3 cs habfixáló
6 ek sárgabarack lekvár
4 db sárgabarack
25 dkg túró

1 cs zselatin

PLUSZ lekvár a piskóta tekercshez
1 db sárgabarack

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral habosra, majd hozzá adjuk a sütőport és a lisztet folyamatos keverés közbe.
Majd a fehérjével egybe forgatjuk.
Három részre szedjük, kettőből piskóta tekercs lesz, egy nagy tepsiben sütőpapíron megsütjük, majd még forrón feltekerjük.
Majd a szív alakút is.
Jön a krém:
A tejszínt nagyon kemény habba verjük, hozzá adjuk a habfixálót, túrót és lekvárt , jól kikeverjük, majd a sárgabarackot és azzal össze botmixerezzük.
Ha kihűlt a tekercsek, akkor megkenjük a lekvárral.
Hagyjuk állni pár órát.
Majd fogjuk a formát, és az oldalát kibéleljük folpackkal. (ha lehet le csattolhatós oldalú legyen! )
Az aljára a szív alakot tesszük, az oldalára pedig az előzőleg felszeletel tekercseket sorba.
Jön egy adag krém, majd egy sor piskóta tekercs, majd megint krém és megint tekercs.
Majd ráhelyezünk egy barackot felvágva.
Ezt a zselatinnal leöntjük és betesszük a hűtőbe egy napra.
Másnap leszedjük az oldalát, leszedjük a fóliát és díszítjük!
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése