2013. szeptember 9., hétfő

KÓKUSZKRÉMES LENMAGLISZTES TEKERCS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr:
kcal: 137,07
feh: 6,71
ch: 3,07
zs: 10,21

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás (ezek elég kicsik voltak)
1 cs sütőpor
50 gr kókuszliszt
50 gr lenmagliszt
2 dl víz
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Krém:
1 cs vaníliás pudingpor - Aldi - gluténmentes
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2,5 dl víz
10 gr utifűmaghéj
100 gr kókuszreszelék
ízlés szerint édesítő (én ebbe süssina tablettás édesítőt tettem 12 db-ot)

+ kókuszreszelék és cukrozatlan kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit össze turmixoljuk, majd egy sütőpapíros tepsibe öntjük, elosszuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük, majd rögtön konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A pudingot megfőzzük, és közben a kókusz reszeléket átturmixoljuk.
Majd a pudinggal és utifűvel együtt robotgéppel alaposan kikeverjük a krémet.
Ha meghűlt a piskóta, akkor megkenjük belül, feltekerjük, majd kívül.
Megszórjuk kókuszreszelékkel és cukrozatlan kakaóporral.
Majd betesszük a hűtőbe , hogy alaposan össze álljon.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése