2013. szeptember 22., vasárnap

KÓKUSZLISZTES LEKVÁROS TEKERCS PUDINGGAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban :
kcal: 92,91
feh: 6,24
ch: 5,99
zsír: 4,78

Hozzávalók:
6 db tojás
60 gr kókuszliszt
1 cs sütőpor
20 gr DW 1.12 folyékony édesítő
2 dl víz

Töltelék: 
szilvalekvár - glutén,laktóz és cukormentes (legjobb a házi)

Tetejére:
1 cs vanília pudingpor - gluténmentes haas
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
1,5 dl víz
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzá adjuk a habhoz, és adagoljuk a sütőporos lisztet, majd a vizet.
Alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsire tesszük, eloszlatjuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd még melegen konyharuha segítségével feltekerjük.
A pudingot megfőzzük, majd ha kihűlt a piskóta , akkor megkenjük lekvárral belül, kívül pedig a pudinggal.
Betesszük a hűtőbe pár órára, majd tálalható!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése