2013. szeptember 12., csütörtök

VALI ALMÁS PITÉJE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Mint látjátok, ismét egy "elkeresztelt" süti ! :) Drága barátnőm tegnap egy nagy csomó almát adott nekem, így szóljon neki hát a süti név! Köszönöm!

Tápanyagérték 100 gr-ban:
Kcal: 123
feh: 3,79
CH: 14,32
zs: 6,15

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg gluténmentes süteményliszt - mester család
15 dkg kókuszliszt
15dkg szezámmagliszt
1 cs sütőpor
pici só
65 g DW1:4 édesítő
25 dkg vaj - laktózmentes
25 dkg tejföl - laktózmentes
2 tojássárgája
1 tojásfehérje
5 ek tej - laktózmentes vagy kókusztej

Töltelék:
1,5 kg alma
10 gr fahéj (bio)
50 gr DW 1:4 édesítő

Tetejére:
2 db tojássárgája

plusz liszt a szóráshoz
plusz DW 1:4 cukor a süti tetejére (ledarálni - kb 1 ek)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk egy nagy tálban, majd kettészedjük.
Az almát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.
Be ízesítjük, majd meg pároljuk.
A tészta egyik felét nyújtódeszkán kinyújtjuk (itt használunk plusz lisztet), majd egy szilikon formába tesszük, és beigazítjuk, megnyomkodjuk, hogy rendesen jusson mindenhova. (vigyázni, mert ez a tészta kissé "törékeny").
Ha az alma megpárolódott , akkor egy szűrőbe tesszük, hogy lehűljön és a leve kicsöpögjön.
Majd a tésztát egy kis lisztel (de lehet darált dió is) megszórjuk, hogy ha maradt még nedvesség az almában azt felvegye, majd bele tesszük az almát, eloszlatjuk, majd jöhet a tészta másik fele is.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd megvagdossuk, és mehet a sütőbe!
20 perc alatt megsül szép aranybarnára.
Még melegen megszórjuk a cukorral és tálalható!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése