2013. szeptember 26., csütörtök

VANÍLIÁS-TÚRÓS LENMAGLISZTES TEKERCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal:181,46
feh: 9,44
ch: 13.98
zsír: 12,79


Hozzávalók:
20 dkg lenmagliszt
15 dkg hajdinaliszt
15 dkg glutén - laktóz mentesliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 dl víz
2 db tojássárgája
15 dkg vaj - laktózmentes
10 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Krém:
50 dkg túró - laktózmentes
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
1 cs vaníliás pudingpor - gluténmentes - haas
ízlés szerint édesítő

Tojásfehérje - kenéshez

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, bele morzsoljuk az élesztőt, majd a tejet a vajjal össze forraljuk és ráöntjük az élesztős lisztkeverékre, átgyúrjuk,majd hozzá adjuk a többi hozzá valót és azokkal is átgyúrjuk.
Letakarjuk és hagyjuk pár órát pihenni.
Majd újra átgyúrjuk és kilisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.
A pudingot megfőzzük, majd össze turmixoljuk a túróval, majd ha meghűlt akkor megkenjük vele a kinyújtott lapot.
Feltekerjük, majd felvagdossuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapíros tepsin előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése