2013. október 19., szombat

RESZELT ALMÁS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Tápanyag érték 100 gr-ban:
kcal: 154,35
feh: 5,17
ch: 15,88
zsír: 6,63

Hozzávalók:
12,5 dkg köles liszt
10 dkg DW glutén mentes lisztkeverék
12,5 dkg hajdina liszt
15 dkg lenmagliszt
15 dkg vaj
2 db tojás
25 gr DW 1:12 folyékony édesítő
1 cs sütőpor
kb 1 dl víz , szükség szerint lehet több

Töltelék:
75 dkg körte
90 dkg alma
fahéj
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
Az almát és körtét megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük.
A fahéjjal és édesítővel megpároljuk.
A tészta össze tevőit alaposan össze gyúrjuk.
Majd 1/3 ad részét félre tesszük.
A másikat kinyújtjuk, majd egy szilikon formába tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb. 10 percig, majd kivesszük, rátesszük a párolt gyümölcsöt , ráreszeljük a maradék tésztát és vissza tesszük a sütőbe kb. 15-20 percre.
Majd tűpróbát végzünk, jelen esetben a felső reszelt tésztát megszurkodjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése