2013. november 24., vasárnap

BEJGLI - GESZTENYÉS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg szezámmagliszt
édesítő
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
5 dkg élesztő
25 dkg vaj - vagy kókuszzsír
2 db tojás
pici só

Töltelék:
1 cs cukormentes gesztenyepüré
0,5 dl tejszín
édesítő
(lehet bele rumaroma vagy rum, vagy mazsola is)

2 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejbe, majd bele öntjük a lisztes keverékbe.
Majd hozzá adunk mindent, és alaposan össze gyúrjuk.
Hagyjuk pihenni 0,5 -1 órát.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük.
4 részre osztjuk.
Majd az egyik részt kinyújtjuk.
A gesztenyét kikeverjük a hozzávalókkal.
A kinyújtott lapot megkenjük a krémmel, majd lassan feltekerjük, óvatosan , mert icipicit repedős a tészta.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése