2013. december 28., szombat

ALMÁS-FAHÉJAS-DIÓS KOSÁRKÁK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg alfa glutenix gluténmentes lisztkeverék
12,5 dkg kölesliszt
12,5 dkg szezámmagliszt
10 dkg dió
1 cs sütőpor
édesítő
15 dkg vaj - laktózmentes

Töltelék:
Alma
édesítő
fahéj
tej - laktózmentes vagy kókusz
darált dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd kis golyókat formázunk és muffin formákba nyomkodjuk (ha szilikon forma akkor simán, ha nem akkor kivajazzuk).
Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Az almát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük és a fahéjjal, tejjel és édesítővel megpároljuk, majd kikeverjük a dióval.
Ha meghűlt a kosárka, akkor a tölteléket beletesszük és dióval díszítjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése