2014. január 28., kedd

ÁFONYÁS TÚRÓTORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Hozzávalók:
3 db tojás
édesítő
0,5 cs sütőpor
2,5 ek gl mentes süteményliszt (mester család)

Krém:
10 dkg áfonya
édesítő
20 dkg túró – laktózmentes
2 dl tejszín – laktózmentes
1 cs zselatin

Teteje:
5 dkg áfonya
1 cs zselatin

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 – 25 perc alatt megsütjük.
A túrót a tejszínnel,édesítővel,áfonyával alaposan kikeverjük, majd a zselatin forró vízben feloldjuk, majd szép lassan hozzáadjuk.
A kihűlt piskótára tesszük a krémet.
Majd a maradék áfonyával megszórjuk a tetejét, és a másik zselatint itt használjuk fel.
Majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése