2014. február 3., hétfő

FÁNK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Hozzávalók:
15 dkg kókuszliszt
10 dkg rizsliszt
15 dkg kukoricaliszt
16 dkg vaj – laktózmentes
édesítő
3 tojássárgája
2 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
1 dl víz
0,5 cs porélesztő

olaj
édesítő- ledarálva
lekvár (itt alma-áfonya van)

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, majd letakarva hagyjuk állni fél órát.
Majd az idő letelte után újra átgyúrjuk, majd olajat felteszünk melegedni.
A masszából gombócokat formálunk némileg megnyomkodjuk,majd aranybarnára sürjük.
Édesítővel meghintjük, lekvárral tálaljuk.
Ami fontos, ezek a lisztek nem tartalmaznak sikért, ezért nem fog nyúlni a masszánk.
Egy olyan variációt is lehet csinálni, hogy némileg több folyadékot teszünk bele, és útifmaggal keverjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése