2014. február 25., kedd

KAKAÓS - MOGYORÓS CSIGA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES )


10 dkg gm lisztkeverék
10 dkg lenmagliszt
10 dkg kókuszliszt
1 db tojás
édesítő
10 dkg vaj
10 gr utifűmaghéj
3-4 dl víz

15 dkg darált mogyoró
1,5 ek cukormentes kakaópor
édesítő

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrjuk, majd fél órát hagyjuk állni.
Majd kilisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
A kikevert mogyoró,kakaó és édesítő keverékével megszórjuk, majd feltekerjük és szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük vagy szilikonformába, majd tojással megkenjük és kb. 50 percig sütjük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése