2014. február 10., hétfő

KEVERT LISZTES CIPÓ (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Ebből az adagból lehet két kisebb cipót is csinálni, természetesen a sütési idő akkor változik.

Hozzávalók:
10 dkg tökmagliszt
20 dkg Alfa glutenix gluténmentes lisztkeverék
10 dkg hajdina liszt
10 dkg lenmagliszt
1 l víz
1 cs porélesztő
1,5 ek útifűmaghéj

olaj
szezámmag

Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, majd fél órát pihentetjük.
Majd szilikon formába olajos kézzel cipót formázunk, a tetejét megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Tűpróba!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése