2014. február 8., szombat

OREO KEKSZ - KÓKUSZOSAN (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Hozzávalók:
Keksz alap:
15 dkg DW gluténmentes liszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj - laktózmentes
1 cs sütőpor
3 ek kakaópor
2 db tojás
1 dl víz
8 dkg házi csoki
Krém:
4 ek kókuszkrém
10 dkg vaj
édesítő
50 gr kókusztejpor
vanília aroma

Elkészítés:
A keksz alapjának összetevőit alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk pihenni fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd egy másik forma segítségével mintát teszünk a tetejére.
Előmelegítjük a sütőt 180 foka, majd a kekszek tetejét vízzel átkenjük, majd berakjuk a sütőbe, de a fokot visszA vesszük 160 fokra.
Kb 10 perc alatt megsütjük, villával ellenőrizzük, a tetejét picit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl puha. 
A krém hozzávalóit kikeverjük, majd ha meghűlt a keksz , akkor habkinyomó segítségével egy kekszet megkrémezünk, majd jön egy a tetejére, ezt egész addig, amíg el nem fogy.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése