2014. március 16., vasárnap

EPERHABOS TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat itt tudsz vásárolni:
http://etelallergiaabc.boltaneten.hu/

Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
2 ek kókuszliszt
10 ek víz
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
25 dkg túró – laktózmentes
2 dl tejszín – laktózmentes
15 dkg eper
édesítő
1,8 dl joghurt – laktózmentes
1 cs zselatinfix
Tetejére:
Házi csoki kókuszkrémmel felolvasztva

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrót , joghurtot, édesítőt, epret robotgéppel kikeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt es zselatinfixet. Evvel kikeverjük megint.
Ha megsült a piskóta és meghűlt, akkor a krémet ráöntjük, majd betesszük pár órára a hűtőbe. Kapcsos formában érdemes csinálni.
A csokit kókuszkrémmel felolvasztjuk, majd a meghűlt torta tetejére öntjük. Majd vissza tesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése