2014. április 26., szombat

ASZALT SZILVÁS RUMOS MÁKTORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


A hozzávaló alapanyagok:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 késhegynyi fahéj
édesítő
2 ek mákliszt
4 ek gl mentes piskóta liszt – mester család
1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
5 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
édesítő
10 dkg aszalt szilva
rumaroma
zselatin
1 ek keményítő
3 ek mák

3 ek mogyoró

Elkészítés:
A piskótához az összetevőket alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt kettévágjuk, majd a tetejéből levágunk egy nagyon vékony részt.
A tejet feltesszük forrni, a szilvát aprítógéppel teljesen szétaprítjuk.
A tejbe tesszük a rumaromát, szilvát, és mákot, hagyjuk felforrni így.
Majd ha felforrt, akkor a keményítőt és zselatin bele keverjük úgy, hogy előtte a tejből kivett mennyiséggel kikeverjük.
Sűrű krémmé főzzük.
Majd megtöltjük a piskótát (csattos formába jó készíteni).
Majd betesszük 3-4 órára a hűtőbe.
Majd kivesszük és a piskóta darabot amit levágtunk a tetejéből a mogyoróval össze daráljuk, majd avval díszítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése