2014. április 14., hétfő

HÚSVÉTI KALÁCS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
12,5 dkg gl mentes liszt (Barbara)
12,5 dkg kókuszliszt
édesítő
10 gr útifűmaghéj
1 tojás
2 dl kókusztej
2 ek olvasztott vaj

0,5 ek karobpor
2 ek kókuszreszelék
0,5 ek cukrozatlan kakaópor

+ 1 db tojás
2 ek olaj

2 ek mézpótló
4 ek kókusztej
kókuszreszelék

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Majd kilisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
A kókuszreszeléket, karobport, kakaóport kikeverjük, majd megszórjuk vele a kinyújtott tésztát.
Majd össze hajtogatjuk, átgyúrjuk, így kapunk „színpompás” árnyalatot…
Újra kinyújtjuk, majd feltekerjük, vigyázzunk a tészta repedezni fog.
Majd koszorú formát hajtunk belőle, rátesszük egy sütőpapíros tepsire, megkenjük jól a tojásos olajjal, majd előmelegített sütőben jó 50 percet sütjük 180 fokon.
Ha megsült, akkor mézpótlós kókusztejjel megkenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése