2014. július 6., vasárnap

PROFITEROL (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc



Tészta:
2 dl víz
20 dkg Farmo low protein
6 db tojás
20 dkg növényi vaj
pici só
édesítő
Vaníliás krém:
2,5 dl kókusztej
2 ek kókusztejpor
2 cs vaníliás pudingpor (haas – gl mentes)
1 dl kókuszkrém
vanília aroma
édesítő
Csokiszósz:
Kókuszzsír
karobpor
édesítő
kókusztej
kókusztejpor

Elkészítés:
A vizet, vajat, édesítőt, pici sót felmelegítjük, hogy teljesen folyós legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, de ekkor már levettük a tűzről és robotgéppel kikeverjük, majd folyamatosan adjuk hozzá a tojásokat, de nem hagyjuk abba a keverést.
Majd sütőpapíros tepsire gömböket nyomunk belőle és 160 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk teljesen kihűlni!
Hogy ne essen össze , amikor lezártuk a sütőt még hagyjuk kicsit benne, majd kinyitjuk az ajtaját, majd utoljára vesszük ki. (legyen egy fokozat a kihűlésre).
A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot es kikeverjük.
A csoki öntethez felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd folyamatosan adagolunk bele mindent, hogy egy félig sűrű öntetet kapjunk.
A fánkocskákat ha meghűltek ketté vágjuk, vagy felül vagy oldalt kilukasztjuk és megtöltjük a kihűlt krémel, majd csoki öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése