2014. szeptember 28., vasárnap

GESZTENYE MOUSSE (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1,5 dl mandulatej
2 db tojás
édesítő
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 dl kókuszkrém

házi babapiskóta (de helyettesíthető bármilyen gl mentes keksszel)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, közben a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A forrásban lévő tejbe beleöntjük a kikevert tojássárgáját, édesítőt, és alaposan kikeverjük.
Majd a gesztenyemasszát bele morzsoljuk, és robotgéppel kidolgozzuk.
Bele keverjük a kókuszkrémet, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Poharak aljára babapiskótát vagy kekszet tördelünk, majd rákanalazzuk a gesztenyés masszát.
Betesszük a hűtőbe legalább egy órára, és tálaláskor megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése