2014. december 23., kedd

ZSERBÓ - ALMÁS - DIÓS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
15 dkg liga margarin
2 db tojás
édesítő
2 dkg élesztő
1 dl kókusztej (ha szükséges akkor adunk még hozzá)

Töltelék:
5 db alma
fahéj
20 dkg darált dió
méz

almalekvár

+1 db tojás

házi csokoládé

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, és az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk fél órát kelni.
Az almát lereszeljük, majd a töltelék többi alapanyagával együtt összedolgozzuk, majd a levet leöntjük róla.
A tésztát az idő letelte után átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd kinyújtjuk.
Az első lapot tepsibe tesszük (én sütőpapírt tettem alá), megkenjük lekvárral, majd a töltelék, és így tovább, az utolsó lapot tojással kenjük meg.
180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba).
A tetejére házi csokit teszünk.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése