2015. február 4., szerda

NÉGERCSÓK TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)




Hozzávalók:
3 db tojásfejérje
ízlás szerint édesítő (kb 4 dkg dw 1:4 et használtam)
3,5 ek méz
6 ek víz
zselatin (1 csomag)
málnaszörp

keksz

házi csoki

A mézet, édesítőt, málnaszörpöt összefőzzük, a zselatint feloldjuk, majd hozzá adjuk, alapos kevergetés után hagyjuk hűlni.
A tojásfehérjéket kőkemény habbá verjük.
Majd a meghűlt málnás szirupot lassanként adjuk hozzá és folyamatosan keverjük.
Egy torta forma aljára kekszet morzsálunk (csak azért, hogy ne tapadjon oda, illetve majd könnyebben kijön a formából), majd ráöntjük a málnás habot, majd egy éjszakára a hűtőbe, másnap pedig házi csokival tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése