2015. március 23., hétfő

2 IN 1 RECEPT: KÉPVISELŐFÁNK & ECKLER FÁNK / CSOKIS - KÓKUSZOS FÁNK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
6 dl víz
édesítő ízlés szerint (nekem 1 ek volt az 1:4 arányú édesítővel)
csipet só
15 dkg növényi vaj
27 dkg gluténmentes liszt
4 db tojás
+édesítős kókuszreszelék
+olaj a sütéshez
+ vanília puding
+házi csoki

Elkészítés:
A vizet a sóval, édesítővel vajjal feltesszük forrni, majd ha felforrt és a vaj megolvadt benne, akkor levesszük a gázról és folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet, közben keverjük.
Hagyjuk kissé meghűlni, majd lassanként hozzáadjuk a tojásokat, de csak egyesével, és eközben is folyamatosan keverjük.
Majd habnyomóba tesszük és egy sütőpapíros tepsire nyomunk belőle fánk gombócokat és hosszúkás formát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd 15 percig így sütjük, majd levesszük 165 fokra, és kb 10 percig sütjük még.
Gázsütőben 4 es fokozatra melegítjük, majd így sütjük, majd levesszük 3 as fokozatra és így!

Majd hagyjuk kihűlni , kettévágjuk  és megtöltjük vanília pudinggal őket, és házi csokival befedjük.

ÉGETETT TÉSZTÁS CSOKIS-KÓKUSZOS SÜLT FÁNK:

Így pedig nagyon finom égetett tésztás csokis-kókuszos sült fánkot készíthetünk (ugyanaz a tészta):



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése