2015. március 26., csütörtök

ALMALEKVÁROS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



VIDEÓ:



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes liszt
1 cs porélesztő
pici só
édesítő
1 db tojás
1,5 csapott ek útifűmaghéj
3 dkg növényi margarin
1 dl kókusztej

+ almalekvár
+1 db tojás
+ növényi margarin

Elkészítés:
A kalács hozzávalóit egy tálban alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk egy órán át kelni.
Majd 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük margarinnal, majd lekvárral, majd feltekerjük (3 db rudat kapjunk).
Majd összefonjuk, tepsibe vagy szilikon kenyérformába tesszük, letakarjuk nejlonnal vagy alufóliával és egy órát ismét kelesztjük , de most a hűtőben.
Majd ha letelt az idő, megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük..

 Az alapanyagokat egy helyről itt találod jó áron: Ételallergia Abc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése