2015. június 15., hétfő

BOLOGNAI CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Nagyon régóta szerettem volna már ilyen csiguszokat csinálni..És eljött végre a pillanat, amikor a darált húsból nem fasírt lett :D

Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per pane (itt találod: http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
25 dkg Nutri free mix per pasta Fresca ( itt találod http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free_per_pasta_fresca_1000_gr_685 )
1 ek útifűmaghéj (itt találod http://www.etel-allergia-abc.hu/paleolit_utifu_maghej_400_gr_711 )

1 cs porélesztő
1 dl kókuszolaj (itt találod http://www.etel-allergia-abc.hu/kokuszolaj_nemeth_es_zentai_kft_1000ml_714 )
4 dl víz

Töltelék:
50 dkg darált hús (nálam pulykából volt)
3 dl paradicsomlé

bors
pirospaprika
6 db koktélparadicsom
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
kókuszolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalót alaposan kigyúrjuk, majd kelesztjük egy órát.
Közben a hagymát fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd némi kókuszolajon megpirítjuk, félúton hozzá adjuk a koktélparadicsomokat, amiket feldaraboltunk.
Majd fűszerezzük, hozzáadjuk a húst, alaposan összekeverjük, kissé megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet.
Összefőzzük, majd hagyjuk hűlni.
Ha a tészta megkelt, akkor ketté szedjük, kocka alakúra kinyújtjuk.
Az egyik lapra rátesszük a bolognais tölteléket, majd rátesszük a másik lapot.
Óvatosan feltekerjük, majd felszeleteljük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük olajjal (tojás fogyasztók kenhetik tojással).
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Nutri free liszteket a legjobb áron az Ételallergia Abc-ben tudod beszerezni. (Katt ide)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése