2015. június 1., hétfő

SZEDRES CLAFOUTIS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc


Ki kér egy kis szedres clafoutis-t??? Eszméletlen finom..
Íme a recept (glutén,tej,cukor,szójamentes)
Hozzávalók:
2 db tojás
2 db tojásfehérje
50 ml kókuszkrém (itt találod: http://www.etelallergia-abc.hu/cocomas_coconut_cream_1000_ml_411?keyword=kókuszkrém vagy http://www.etelallergia-abc.hu/kokuszkremek_tejek_96/kokuszkremek_142/cocomas_coconut_cream_200_ml_386 )
13 dkg NF Mix Per Pasta Fresca ( itt találod: http://www.etelallergia-abc.hu/nutri_free_per_pasta_fresca_1000_gr_685 )
édesítő ízlés szerint
15 dkg szeder (nálam fagyasztott volt)
növényi margarin a formák kenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel és kókuszkrémmel alaposan kikeverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet, és simára dolgozzuk.
A szuflé formákat jól kikenjük a margarinnal.
A formák aljára szedret szórunk, majd háromnegyed részig töltjük masszával, végül egy kis szeder levet öntünk rá (1 kiskanálnyi).
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük .
Végén szeletelt mandulával és darált édesítővel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése